Berichtgeving rondom Corona en ondersteuning bij dyslexie (EED)

 • Actueel

In de eerste helft van 2020 hebben leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs maandenlang (deeltijd) thuisonderwijs gevolgd. Ook rondom de kerstvakantie van 2020-2021 is er sprake van een scholensluiting. Geen eenvoudige opgave, voor zowel leerlingen als onderwijsprofessionals. Ook het ondersteunen van leerlingen met leesproblemen en dyslexie moest hierdoor aangepast worden of is tijdelijk stopgezet. Vanuit het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie is er via Dyslexie Centraal regelmatig advies gegeven over het begeleiden van deze leerlingen in deze situatie.

Na de zomervakantie van 2020 kon het onderwijs weer “gewoon” van start gaan. Echter, die weken van thuisonderwijs hadden ook dan nog effect, en rond de kerstvakantie volgde weer een periode van thuisonderwijs. Ook is het mogelijk dat (deeltijd) thuisonderwijs in de toekomst weer nodig zal zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste adviezen samengevat en hier op een rij gezet.

Basisonderwijs

Voortgezet onderwijs

Wij realiseren ons dat u en uw collega’s voor grote uitdagingen staan. Het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie wil u hier graag bij helpen. Maak gebruik van de Dyslexie Centraal Advieslijn bij vragen rondom toetsing en begeleiding van kinderen met leesproblemen of vermoeden van dyslexie. Wij denken graag met u mee!

U kunt ons altijd mailen via info@dyslexiecentraal.nl of bellen met de Dyslexie Centraal Advieslijn: 024 382 3233.

In Dyslexie Centraal zijn de volgende partnerorganisaties verenigd:

   

  Logo's van Expertisecentrum Nederlands, Balans, NKD, NVLF, LBRT, LBBO, COM-ICT, Netwerk LPO, Stichting Dyslexie Nederland

   Tips voor ouders en leerlingen

  Het is belangrijk om thuis veel te blijven lezen. Maar hoe doe je dat als lezen moeilijk is? Hoe houd je lezen leuk? En wat kan je dan lezen? We zetten een aantal handige en leuke tips op een rij:

  Wil je meer weten? Kijk ook eens op de volgende websites:

   

  Heb je een vraag en staat het niet op deze site? Laat het ons weten.