Aangepaste begeleiding bij / na (deeltijd) thuisonderwijs

  • Actueel

In de eerste helft van 2020 hebben leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs maandenlang (deeltijd) thuisonderwijs gevolgd. Geen eenvoudige opgave, voor zowel leerlingen als onderwijsprofessionals. Ook het ondersteunen van leerlingen met leesproblemen en dyslexie moest hierdoor aangepast worden of is tijdelijk stopgezet. Vanuit het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie is er via Dyslexie Centraal regelmatig advies gegeven over het begeleiden van deze leerlingen in deze situatie.

Het ziet ernaar uit dat het onderwijs na de zomervakantie 2020 weer “gewoon” van start kan gaan. Echter, die maanden van thuisonderwijs zullen ook dan nog effect hebben. Ook is het mogelijk dat (deeltijd) thuisonderwijs in de toekomst weer nodig zal zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste adviezen samengevat en hier op een rij gezet.

  1. Ondersteuning van leerlingen met leesproblemen en dyslexie bij (deeltijd) thuisonderwijs
  2. Alternatieven voor een meting bij thuisonderwijs
  3. Aangepast toetsen voor de EED-regeling na vertraging
  4. Subsidieregeling voor extra ondersteuning aan leerlingen

Heeft u andere specifieke vragen rondom de ondersteuning van leerlingen met leesproblemen en dyslexie? U kunt ons altijd mailen via info@dyslexiecentraal.nl of bellen met de Dyslexie Centraal Advieslijn: 024 382 3233.

Tips voor ouders en leerlingen

Het is belangrijk om thuis veel te blijven lezen. Maar hoe doe je dat als lezen moeilijk is? Hoe houd je lezen leuk? En wat kan je dan lezen? We zetten een aantal handige en leuke tips op een rij:

Wil je meer weten? Kijk ook eens op de volgende websites:

 

Heb je een vraag en staat het niet op deze site? Laat het ons weten.