Terugblik webinar Aanpak van lees- en/of spellingproblemen en dyslexie in het voortgezet onderwijs

Laatst bijgewerkt op
  • Actueel
  • Maart 2023

Op 23 maart 2023 werd door Dyslexie Centraal een webinar georganiseerd over de aanpak van lees- en/of spellingproblemen en dyslexie in het voortgezet onderwijs. Het webinar is bezocht door ruim 100 verschillende onderwijs- en zorgprofessionals, waaronder docenten, dyslexiecoaches, zorgcoördinatoren, remedial teachers en orthopedagogen/psychologen (werkzaam in zorg of onderwijs). Het webinar werd geopend door Christel Dood (Expertisecentrum Nederlands) en vervolgens kwamen verschillende sprekers aan het woord: Marzenka Rolak (gespreksvoering met leerlingen), Katrien Horions (inzetten van dyslexiehulpmiddelen), Mieke Urff (inzetten van visuele ondersteuning bij grammatica van moderne vreemde talen) en Christel Dood (een brede schoolaanpak). De introductie en de vier presentaties van dit webinar zijn hieronder te vinden.

Tijdens het webinar kwamen er veel vragen naar voren omtrent de thema’s signalering en wet- en regelgeving. Kijk voor meer informatie eens op de pagina’s ‘Signaleren in het voorgezet onderwijs’ en ‘Examens in het voortgezet onderwijs’.

Ben je op zoek naar professionaliseringsaanbod omtrent dyslexie in het voortgezet onderwijs? Wil je meer weten over de thema’s die tijdens dit webinar aan bod zijn gekomen? Dan is het intervisietraject Grip op Dyslexie in het vo misschien wel iets voor jou! Dit intervisietraject is een samenwerking tussen het Expertisecentrum Nederlands en Eduseries in het kader van Dyslexie Centraal en de vier docenten (Marzenka Rolak, Mieke Urff, Katrien Horions en Christel Dood) verzorgen elk een thema van het intervisietraject.

 

Introductie Webinar
In gesprek met de leerling
Inzetten van dyslexiehulpmiddelen
Visuele ondersteuning bij grammatica van moderne vreemde talen
Op weg naar een brede schoolaanpak