Superboek!

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek, het onderdeel speciaal voor de jeugd van Passend Lezen, helpt je daarbij! Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden. De collectie van Superboek bestaat uit ruim 11.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager en Superjuffie. Van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut.

Heb je een leesbeperking en ben je onder de 18 jaar? Word dan nu gratis lid van Superboek via Superboek.nl (check nog wel even bij je ouders of zij dit ook goed vinden)! Je krijgt dan onbeperkt toegang tot alle boeken van Superboek.

Karaokelezen

Karaokelezen ook is ook een onderdeel van Superboek. Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen. Gaan naar passendlezen.nl/karaokelezen