Terugkijken presentaties verschillende preventieve aanpakken dyslexiezorg 2023

Laatst bijgewerkt op
  • Actueel
  • Januari 2024

Op 13 november 2023 vond een online bijeenkomst van Dyslexie Centraal plaats waarbij een aantal recente preventieve aanpakken in dyslexiezorg werden gepresenteerd. Het ging hierbij om vier presentaties, waarbij twee presentaties over recente follow up aanpakken (in de Westelijke Mijnstreek en in Brunssum) in lijn van de Preventieve Dyslexiezorg zoals die onder leiding van Ria Kleijnen binnen het project Dyslexie in Transitie is uitgevoerd. Daarnaast waren er presentaties over twee andere preventieve aanpakken, in Lelystad en de Achterhoek.

De presentaties werden gehouden op verzoek van een aantal vertegenwoordigers van vier regio’s waarin interesse bestaat om zelf op maat met een preventieve aanpak aan de slag te gaan. Om ook anderen de gelegenheid te geven zich te laten informeren en inspireren rondom preventieve dyslexiezorg zijn de dia’s en de opnames van deze presentaties nu ook via Dyslexie Centraal te bekijken.

Hieronder staan de namen van de sprekers, de dia’s van de presentaties van de verschillende preventieve aanpakken en de opnames die gemaakt zijn tijdens de online bijeenkomst op 13 november 2023:

  • Elles Tummers (Dyslexie in Transitie / Preventieve Dyslexiezorg in de Westelijke Mijnstreek

Dia's presentatie

  • Marinke Reubzaet (Dyslexie in Transitie in Brunssum)

Dia's presentatie

  • Remco Reij (preventieve aanpak in Lelystad)

Dia's presentatie

  • Jan Wilgenhof (preventieve dyslexiezorg in de Achterhoek)

Dia's presentatie
 

 

 

Elles Tummers (Dyslexie in Transitie / Preventieve Dyslexiezorg in de Westelijke Mijnstreek
Marinke Reubzaet (Dyslexie in Transitie in Brunssum)
Remco Reij (preventieve aanpak in Lelystad)
Jan Wilgenhof (preventieve dyslexiezorg in de Achterhoek)

 

Mocht je verdere vragen hebben over een van deze aanpakken, stuur dan een mail naar info@dyslexiecentraal.nl, of gebruik de contact-informatie zoals die in de presentaties is opgenomen.