Nationale Dyslexie Conferentie 2019

Laatst bijgewerkt op
  • Actueel
  • April 2019

Woensdag 27 maart 2019 vond de Nationale Dyslexie Conferentie plaats. Het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie was hier natuurlijk ook bij. Tijdens de lezingen vanuit het Stimuleringsprogramma over het basisonderwijs en voortgezet onderwijs werd aandacht besteed aan de contouren van het programma, goede voorbeelden van de aanpak van leesproblemen en dyslexie en de ervaringen van leerlingen met dyslexie en hun ouders. 

In onderstaand filmpje, gemaakt door Balans, vertellen leerlingen en ouders over hun ervaringen met dyslexie. 

Nieuw dit jaar was het Exposium. Hier kon over de verschillende elementen van het Stimuleringsprogramma in gesprek worden gegaan met de betrokkenen en de programmamanagers. Onder andere over de preventieve en integrale aanpak in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, suggesties voor het nieuwe digitale platform Dyslexie Centraal, organisatie van regiobijeenkomsten, aanleveren van goede voorbeelden uit de regio, en meer te weten komen over dyslexiehulpmiddelen.

Hier vindt u de presentaties van de lezingen voor het basisonderwijs  en voortgezet onderwijs:

Heeft u ook suggesties voor ons of kent u goede voorbeelden? Of wilt u graag een regiobijeenkomst organiseren? Neem dan contact met ons op via info@dyslexiecentraal.nl.