Welke boeken zijn er voor mij?

Laatst bijgewerkt op

De bibliotheek heeft een speciale site, waar je onder andere boeken kunt lenen die je karaoke kunt lezen. Dat betekent dat je de tekst die je leest ook hoort en dat een balkje meeloopt met de tekst. Daardoor is het makkelijker om mee te lezen! Met je bieb-abonnement kun je ook bij Yoleo boeken lezen. De tekst wordt voorgelezen en je leest mee vanaf een scherm.

De website Passend Lezen heeft de collectie Superboek, met bijvoorbeeld audioboeken en boeken met extra grote letters. Ze hebben boeken voor kinderen en voor tieners. Kijk op de pagina Superboek!.

Soms zijn de spannende boeken net iets te lastig, en zijn de makkelijkere boeken juist weer saai. Op www.gratiskinderboek.nl vind je gratis boeken die je kunt lezen als je op zoek bent naar een spannend boek. De boeken zijn zo geschreven dat je ze beter kunt lezen. Je kunt de boeken op de computer lezen, maar je kunt ze ook printen. Hetzelfde geldt voor de boekenreeks Zoeklicht. Ook deze boeken zijn spannend geschreven, maar niet met te moeilijke woorden of zinnen. 

Op de website Ririro vind je een omvangrijk aanbod van klassieke en moderne sprookjes. Alle verhalen zijn gratis te luisteren en te downloaden. Ze zijn ingedeeld op leeftijd, thema en duratie. Het verhaal van Pieter Konijn is een van de populairste.