Mijn kind met dyslexie gaat naar de middelbare school: Vragen voor de nieuwe school

Vragen voor de nieuwe school

Mijn kind met dyslexie gaat naar de middelbare school

Als je kind in groep 7 of 8 zit ga je een keuze maken voor een middelbare school. Samen met je kind maak je kennis met verschillende middelbare scholen door open dagen te bezoeken. Hier laat de school zich van haar beste kant zien. Daarbij is het belangrijk dat je kind natuurlijk een goed gevoel heeft bij de school.

Bij kinderen met dyslexie is het ook belangrijk om te zien of je kind de juiste ondersteuning zal krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen. In dit document vind je verschillende suggesties voor vragen die je aan de school kunt stellen.

Je kunt vragen over de ondersteuning van leerlingen met dyslexie vaak stellen aan de dyslexiecoach, dyslexiecoördinator of zorg-/ondersteuningscoördinator. Daarnaast kan handig zijn om te informeren over hoe het in de klas gaat. Dit kan bijvoorbeeld bij de docent Nederlands of Engels.

TIP:
Bekijk ook hoofdstuk 2 van de Leidraad voor ouders: Mijn kind met leesproblemen of dyslexie op de middelbare school (gratis te downloaden via
www.dyslexiecentraal.nlontwikkeld door Oudervereniging Balans).

Mijn kind met dyslexie gaat naar de middelbare school: Vragen voor de nieuwe school | 2020 | Beuk & Dood | Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie