Gezocht: vo-scholen voor interview over de ondersteuning van leerlingen met dyslexie

Laatst bijgewerkt op
  • Actueel
  • Maart 2022

Om in kaart te brengen hoe verschillende VO-scholen de ondersteuning van leerlingen met lees-/spellingproblemen en dyslexie invullen op het gebied van beleid en de uitvoering in de praktijk, willen wij graag verschillende scholen hierover interviewen. We willen daarmee zicht krijgen op de knelpunten die scholen ervaren en de informatiebehoefte die ze daarbij hebben. Zo kunnen we de informatie en praktische materialen die we vanuit Dyslexie Centraal bieden, nog beter laten aansluiten bij de behoeftes en de werkwijze in de praktijk met als doel dat de kennis bij de docenten in de klas terecht komt.

Online interview

In een online interview via Teams van ongeveer een half uur gaan we in gesprek met een professional die betrokken is bij zowel het beleid als de praktijk van de ondersteuning van leerlingen met lees- en spellingproblemen en dyslexie. We gaan graag in gesprek met een schoolleider, zorg-/ondersteunings-/dyslexiecoördinator, dyslexiecoach en/of docent. De online interviews vinden in de periode van april tot en met juni 2022 plaats.

Deelnemen of vragen?

Interesse om hieraan deel te nemen? Mail dan naar info@dyslexiecentraal.nl Dan nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ook mailen naar info@dyslexiecentraal.nl of bellen naar 024 382 32 32 en vragen naar Melissa in ‘t Zandt.

Wij zien ernaar uit om van jullie te horen!