Makkelijk Lezen Prijs

  • Actueel
  • Maart 2019

Op dinsdag 14 mei is het zover. Dan wordt de eerste Makkelijk Lezen Prijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging voor een auteur, onderzoeker of bijzondere initiatief voor kinderen die moeite hebben met lezen. Eén van de genomineerden is Myrthe Albertz voor haar oproep: ‘Praat ook met ons!’. Myrthe is als ervaringsdeskundige betrokken bij het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie.

‘Praat ook met ons!’ Dat is de oproep van Myrthe Albertz in VIA Limburg, editie Kerkrade. Wij zijn het daar helemaal mee eens en waren dan ook zeer enthousiast over de aanwezigheid van onder andere Myrthe als ervaringsdeskundige bij de Brainstormdag Digitaal Platform en Hulpmiddelen. Gedurende de loop van het Stimuleringsprogramma Dyslexie willen wij op verschillende momenten ook leerlingen/studenten met dyslexie betrekken. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het digitale platform Dyslexie Centraal, die na input van leerlingen met dyslexie een voorleesfunctie krijgt om deze toegankelijker te maken. 

Nieuwsgierig naar de andere genomineerden? Ga dan naar deze website voor het volledige overzicht.

Heb je dyslexie en zou je graag mee willen denken over de ontwikkeling van het digitale platform? Stuur dan een e-mail naar info@dyslexiecentraal.nl